Novinky

KŠ v září 2017

Po prázdninách jsme začali zase pravidelně trénovat a stihli jsme i docela hodně turnajů. Jen kdyby bylo trochu tepleji, naštěstí už v půlce října se přesouváme naplno do haly.

Ultimate v České republice

Mistrem ČR v kategorii Open se stali pražští F.U.J. a v kategorii Women obhájily titul holky z Českých Budějovic. A také "zamrzlo peklo", tedy ultimate frisbee se dostalo do hlavních sportovních zpráv České televize.
VB finále ligy 2017

Open a Women venkovní sezóna

Kluci se kvalifikovali ze 6. místa na finále kategorie Open dospělých, na které nakonec ale pro malý počet hráčů nevyrazili. Hraje se v sedmi a v osmi se nám prostě nechtělo. Do týmu výrazně zasáhla škola, práce, rodinné akce. Tak zase na jaře.
 
Holky zabojovaly a odvezly si z Českých Budějovic v barvách Východního bloku, svoji už téměř tradiční, bramborou medaili. Tak zase na jaře. Kompletní výsledky na frisbee.cz.
Frisbee odpoledne

Frisbee odpoledne

Celostátní akce v úterý 12. září zasáha i Hradec Králové. Na hřišti ZŠ Štefcova jsme se věnovali zájemcům o létající talíř, učili je házet a vyzkoušeli si hru.
 
Přišla řada dětí s rodiči. S mnohými z nich se potkáme na trénincích Pinčlů v pondělí a v pátek :-)
SFC 2017 - Pinčlové

SFC 2017

Už 14 let v Hradci Králové (či jeho blízkém okolí) pořádáme turnaj pro skauty, mladé hráče a vůbec všechny, kteří nechtějí hrát ultimate frisbee na top úrovni, nebo jsou úplnými nováčky. Letos jsme si zahráli v Libčanech, díky podpoře firmy Central Sticks s.r.o.
 
Zúčastnilo se 14 týmů, včetně našeho "Pinčlovského". Ten si odvezl 13. místo, však byl také na turnaji jasně nejmladší. A také cenu Spirit of the Game.
Kvalifikace mixed 2017

Kvalifikace o finále kategorie Mix

Že jste o Vrhavči a Neznašovech nikdy neslyšeli? My taky až do loňského září ne, ale od té doby na ně dlouho nezapomeneme (loni jsme kvalifikaci vyhráli). Tak propršený turnaj asi nikdo z nás už nezažije. Letos to ale byla jiná písnička.
 
O víkendu 23-24. září jsme vyrazili opět do pošumaví. Celou sobotu nám svítilo sluníčko a my vyhrávali jeden zápas za druhým. Brzy jsme nasadili "juniorskou" a "seniorskou" lajnu, tedy sedmičky hráčů do 20 a nad 20 let. Věkový průměr "seniorů" byl pravda asi 24 let, ale i tak šlo o seniory :-)
 
Ve skupině jsme všech 5 utkání vyhráli a měli tak postup jistý, zbývalo jen odehrát finále. V tom se, stejně jako loni, stali soupeřem brněnští Left Overs. Před rokem se kvůli podmáčenému hřišti finále nehrálo a vyhráli jsme díky dovednostní soutěži "výhoz na brick". Letos jsme si první místo získali sportovnější cestou, vítězstvím 13:12 nad žlutomodrými moraváky. A kompletní výsledy jsou na frisbee.cz.
 
Finále se hraje za dva týdny, tedy 7-8. října. V Tisu u Havlíčkova Brodu. Jedeme si pro medaili? Možná!
publikováno: 25. září
předseda spolku
Jiří Voseček